Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Седмицата започва на зелена територия за БФБ

Най-печелившото дружество за деня е „Фазерлес“ с ръст от 19,7%, а най-губещата компания е „Агрия Груп Холд“ с понижение в цената от 4%

Седмицата започва на зелена територия за БФБ

Снимка: Олег Попов, архив Investor Media Group

Седмицата започва на зелена територия за Българската фондова борса (БФБ).

Основният индекс SOFIX прибави 0,35% до 519,87 пункта, а по-широкият BGBX40 нарасна с 0,49% до 117,90 пункта. Секторният BGREIT записа ръст от 147,53 пункта, а BGTR30 се повиши с 0,21% до 563,66 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 1,45 млн. лв. след 257 сделки с 42 акции. Делът на SOFIX от дневния оборот възлезе на 1,029 млн. лв. след 167 сделки с акции с 14 дружества от индекса.

Най-печелившото дружество за деня е „Фазерлес“ с ръст от 19,7%, а най-губещата компания е „Агрия Груп Холд“ с понижение в цената от 4%.

От най-ликвидните компании общо шест дружества записаха ръстове, като с най-много поскъпнаха книжата на „Доверие Обединен Холдинг“ АД с ръст от 2,34%. На второ място е „Еврохолд България“ АД с повишение от 1,6%, следвана от „Алтерко“, която прибави 1,39%.

От страната на губещите са „Сирма Груп Холдинг“ АД с понижение от 3,6% и „Градус“, чиито акции поевтиняха с 2,74% след 38 сделки.

Лидери по оборот за деня са „Адванс Терафонд“ АДСИЦ с 814,4 хил. лв., „Агрия груп холдинг“ АД със 173,5 хил. лв. и „Спиди“ със 103,9 хил. лв. Covid мерките подкрепиха резултатите на „Спиди“ и през първото тримесечие.

Обичайно, през първото тримесечие обработените обеми в куриерския бизнес намаляват след пиковото последно тримесечие на предходната година. Но продължилите ограничителни мерки запазиха силно търсенето на куриерски услуги на „Спиди“, като традиционното свиване спрямо периода октомври-декември на предходната годината е под 3%. На годишна база увеличението достига 31,4%, показа неконсолидираният отчет на компанията за първите три месеца от годината.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини и анализи
Седмицата приключи с трети пореден дневен ръст за SOFIX